Pametne kuće

Smart home sistemi

Smart Home sistem dobro je primenjen onda kada je tačno prati stil života korisnika i do detalja je prilagođen svakodnevnim potrebama i željama. Uz dobro planiranje i programiranjemnogi od tehnički uređaja koji već posedujete mogu da budu uključeni i da postanu deo Vašeg Smart Home sistema. Bilo da želite da automatizujete svoj dom, poslovne prostorije, ili instituciju u kojoj radite, sistem Pametna kuća doneće Vam značajno rasterećenje kada je u pitanju komfor, briga o prostoru energetskoj efikasnosti i pre svega - bezbednosti.

Funkcionalno i ekonomično

Sistem pametne kuće je više nego isplativa investicija. Početno ulaganje se brzo vraća kroz račune u kojima se ogleda povećana energetska efikasnost, zato što uređaji za termoregulaciju i ventilaciju sada rade samo kada je potrebno i koliko je potrebno. Spoljašnja i unutrašnja rasveta aktivira se i gasi po programu u određeno doba dana, a prozori i roletne se mogu podesiti da automatski reaguju na nalete vetra ili kiše. Miran san i bezbrižnost koju donosi laka provera stanja jednostavno nema cenu.

Udobnost novog doba

Danas se luksuz ogleda u tome koliko slobodnog vremena imate, i koliko u tom vremenu uživate. Smart Home sistem lako podešava temperaturu u svakoj pojedinačnoj prostoriji na onu koja je idealna za vas. Uz samo jedan klik za odabir željenog scenarija, dobija se prijatan ambijentalni efekat podešavanjem rasvete i multimedija uređaja (TV, kućni bioskop, ozvučenja...). Bezbednosni scenariji se jednostavno uključuju i menjaju bežičnim putem, i lako možete da proverite da li ste zatvorili vrata za sobom, ili isključili određene aparate.

Integracija postojećih sistema

Sistem automatike se jednako lako uvodi u potpuno nove objekte koji su u izgradnji, kao i u već postojeće kuće ili stanove opremnljene aparatima. Bez previše komplikacija, sistem Pametne Kuće može se ubaciti u postojeće prostorije uz upotrebu uređaja koje već posedujete. Softverska rešenja se dodatno personalizuju prema Vašim zahtevima, i sve komponente koje su Vama bitne i koje već koristite svakodnevno podešavaju se tako da se automatski uključuju i isključuju, bez dodatnog uzurpiranja Vašeg vremena. Ova udobnost dostupna je i poželjna podjednako za privitne, ugostiteljske i poslovne prostore.

Jednostavno upravljanje

Sistemom Pametna Kuća upravlja se bežično, sa lokacije ili na daljinu. Ovo znači da možete odabrati da vas čeka ’probuđen’ i prijatan ambijent kada se odnekud vraćate, da možete da podesite da se kuća ponaša kao da nekoga u njoj ima (rasveta, roletne, TV) i onda kada ste na putu. Softver koji povezuje uređaje omogućiće Vam i da u svakom trenutku imate uvid u bezbednosno stanje objekta. Opcija je mnogo i ima ih onoliko koliko klijent ima ideja. Mi smo tu da vam pomognemo da ih osmislite i da ih programiramo, umrežimo i učinimo da rade onako kako želite.

Ostale usluge